onsdag, juni 16, 2010

Ilska

Har en sån dag idag....... trött och låg. Har sovit lite i omgångar under dagen men är fortfarande helt slutkörd. Gått en runda och suttit på balkongen i solen, men ändå hänger nått över mig.
Var hos psykiatrikern för inte så länge sedan och ska byta tabletter men hon trodde inte det berodde på dem. Utan att jag vant hjärnan vid för mycket sömn och att jag inte behöver det..... tror en hel del på det hon sa men blir tveksam när sådana här dagar kommer.
Har haft en bra rutin med sömn och aktivitet i mer än en vecka nu men nu är det som jag kraschar och jag måste ta igen mig extra mycket.....??
Hon sa även att alla är inte gjorda för att tex jobba heltid coh dyl. Och visst det kan jag väl köpa till en viss del men blir ändå förbannad. Ska jag bara bli tvingad till att alltid jobba deltid?!! Förstår de som väljer att jobba deltid för att de kan men jag har inte valt det pga det utan för att om jag jobbar heltid blir jag dålig igen! Och det gör mig arg och det känns som jag borde klaga nånstans men var?!!!
Otroligt frustrerande för det kändes lite som att jag bara ska acceptera att jag är så här som människa, men det vet jag ju inte om jag är! Det kanske är något som kommit efter depressionen och då ska det ju inte behöva vara så...........
Usch vet inte riktigt vad jag ska tro och förmodligen är det en hel del att ta tag i framöver........
Först och främst ska jag iallafall testa de nya tabletterna och även ha ett återbesök hos psykiatrikern (som jag trots allt gillade). Finns även en ny psykolog hos Citykliniken som jobbar med metoden KBT som jag funderar på att prova.

Kognitiv beteendeterapi (KBT) är ett samlingsnamn för evidensbaserade former av psykoterapi med utgångspunkt i kognitiv psykologi och inlärningspsykologi. KBT har nått särskilt goda resultat på vanliga ångesttillstånd, t.ex. fobier, paniksyndrom och tvångssyndrom, och på förstämningssyndrom, t.ex. depression. Terapin fokuserar på att förändra tankar, vanor och beteenden för att hjälpa människor att leva ett bättre liv.

Annars trivs vi kanon i nya lägenheten även om den ser ut som ett tajkon-läger just nu....... Känner att balkongen mot gatan kommer att vara guld värd!
Och på fredag ska jag ha första behandlingen här i nya behandlingsrummet! Spännande! :o)

Nu är det snart dax för Arga snickaren på tv.
Må gott!

Inga kommentarer: