onsdag, september 26, 2012

Off...

Har varit rätt off ett tag nu, som ni såklart märkt här också... Fast mår för det mesta rätt så bra ändå även om jag fortfarande lätt blir trött :o)
Har börjat i en "grupp" på Arbetsförmedlingen (i Samverkan tror jag det heter, alltså Samverkan mellan Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen). Meningen med att vara med i gruppen är att vänja sig vid tanken att börja arbetsträna eller rättar sagt det är min egen tolkning och mening... Det är nästa steg från att bara gå hemma och vara sjukskriven, alltså ett steg i min rehabilitering. Hon som håller i gruppen och därför också är min handledare på Af är kanon och det känns som att det kommer att komma något gott ut av detta.
Varje fredag mellan 9-11 träffas gruppen på Af. Vissa av de som går där är ju där för att de "måste", nog jag som är den enda som ser riktigt positivt på det hela :o) men beror säkert på att de andra varit i "svängen" innan och då kan jag förstå varför de är lite skeptiska till alla "grupper och kurser" som de blivit skickade på.

Angående HS-personer/personligheter så blir jag bara mer och mer bekväm i att vara just en HS-person. Har verkligen hittat hem och då blir det lättare att lära sig leva med det, såklart! Läst en bok i ämnet och håller på med en annan och det hjälper mig att hitta sätt att hantera världen som en HS-person. Även gått med i en grupp på fejjan och den är kanon eller rättar sagt personerna som utgör gruppen är kanon! Och vi blir bara fler och fler :o) Känner ingen av de men det är som en stödgrupp/vänner i samma sits. Helt underbart!
Ska försöka skriva mer om min resa tillbaka till mig själv :o)

Tror att jag får ta och köpa en smart telefon :o) tror jag hade bloggat mer och framför allt hade det blivit mer bilder i bloggen!
Men nu blir det sängen och boken ´Torka aldrig tårar utan handskar` av Jonas Gardell, stark och intressant läsning. Rekommenderas!

Må gott!

1 kommentar:

piccolacasa sa...

Hejsan vännen!
Det var ett inlägg med mycket intressanta trådar. Hoppas att du spinner vidare på dem, HS, AF och boken. Glad att du låter så positiv!! Jag gjorde ett inlägg med närbilder på hyllan, "bättre" vet jag inte men ett försök. Där är ganska mörkt ännu för jag har inte fått någon el, så det är svårt att fota. Kram och ta hand om dig!
ps smartphone är outstanding att blogga med! Iaf på wordpress.