fredag, april 01, 2011

Vår?!

Nu kan man ju hoppas att våren är på G!
Vårtrött och slagen av sommartiden är jag i alla fall så då måste det ju betyda att våren är på väg också....
Har inte blivit så mycket bloggande, inte varit på topp så jag har helt enkelt försökt ta mig igenom det plus att vardagen pockar på :)

Måste bara tipsa om en himla bra bok jag läste för inte så längesedan, har inte bloggat om böcker på ett tag... hinner inte, läser för många och innan jag har tid och sätta mig här och blogga om en bok så har jag redan läst 2 till...
Men i alla fall så den här jag tipsar om nu tyckte jag var så läsvärd så den vill jag gärna berätta för er om!
Fortfarande Alice av Lisa Genova.

Innehållsbeskrivning lånad från Adlibris hemsida:

Alice Howland, lyckligt gift och med tre vuxna barn, är en mycket välrenommerad Harvardprofessor på höjden av sin karriär när hon märker att hon börjar glömma saker. Först ett ord då hon håller en föreläsning, något som vanliga människor inte ens skulle reflektera över men som är en skrämmande upplevelse för den osedvanligt strukturerade och skärpta Alice. Och så den dag då hon under sin joggingtur i city upptäcker att hon inte vet var hon befinner sig. Hon söker läkare och får diagnosen tidig Alzheimer. Hon är femtio år gammal.

Romanen är skriven ur Alices perspektiv, och vi får under två års tid detaljerat följa hennes gradvisa insjuknande, till den dag då hon inte längre vet vem hon är.

Vet inte riktigt varför jag blev så tagen av just denna bok, har ingen i släkten som haft/har Alzheimer, men den berörde mig väldigt mycket. Bra skrivit, känns som Alice är författarinnan på riktigt. När jag lånade den på Bokia (genom Bokia-biblioteket) så bad kvinnan som jobbade där att jag skulle berätta vad jag tyckte om den när jag läst färdigt. Hon tyckte också att den var otroligt bra men trodde kanske att det berodde på att hon var äldre.... Har inte träffat på henne än men ska säga till henne att det har inte med ålder att göra..... Mycket läsvärd.

Jag kände också igen mig i att ha en åkomma som inte syns, även om depression och alzheimers inte alls är jämförbara så men just det här att ha något som inte syns, något som påverkar din vardag och som människor säkert kan lägga märke till men utan att förstå att det är pga en sjukdom. Det kände jag igen mig i....

Läs den! :)

Ikväll blir det test av ny efterrätt! Karamelliserad ädelost på en bädd av hjortronsylt! Lät och såg så mumsigt ut när vi såg det i veckan på Halv åtta hos mig. Hittat flera goda recept från det programmet, lov it!

http://www.recept.nu/1.318048/erik_mora/efterratter_godis/agg_mejeri/1.318048?view=printerfriendly

Vi får väl se om det är gott!

Ha det bäst!

Inga kommentarer: