lördag, december 15, 2012

Skrämmande....

Vet att jag inte skrivit här på länge och har faktiskt lite nyheter men här kommer först ett bokinlägg ;o) så får jag se om jag orkar skriva fler inlägg ikväll....

Sandmannen av Lars Kepler

En ung man hittas gående på en hög järnvägsbro en kall vinternatt i Stockholm. Han har legionärssjukan och är svårt nerkyld. På Södersjukhuset visar det sig att han är dödförklarad sedan sju år. Mannen var ett av seriemördaren Jurek Walters sista offer innan han greps av Joona Linna. Jurek Walter dömdes till rättspsykiatrisk vård och total isolering. Var har den unge mannen befunnit sig hela tiden? Hans oväntade vittnesmål gör att det gamla fallet måste tas upp igen. Det är bråttom. Någon måste ta sig in och vinna seriemördarens förtroende.
(beskrivningen hämtad från Adlibris)

Fy sören vad skrämmande den var! Är rätt så härdad tycker jag och brukar kunna hålla en viss distans till just det räliga (som vi säger här i Skåne) men den här kröp verkligen under huden.... Bra skrivet, spännande hela tiden! Kändes som en film och jag kunde knappt tåla mig tills jag hade tid att få fortsätta "titta" (läsa) och då är det bra författat!
Kommer inte ihåg just nu om jag läst något mer från författar-paret som står bakom namnet Kepler men det lär bli fler i alla fall.

Nu har jag såklart läst många fler böcker än den här men glömmer lite bort att skriva om dom här, kanske något jag får ta upp igen?! Då glömmer jag kanske inte så lätt vilka jag läst...

Må gott!

2 kommentarer:

piccolacasa sa...

Kan tänka mig att den är bra! Läste under julen hans (eller DERAS) förra bok, jag brukar ju vänta tills de kommer i pocket. Har läst de andra innan med. Riktigt ruggiga! Hoppas att du mår bra min vän!
kram

Jenny sa...

Brukar också mest läsa pocket men är med i Bokia- biblioteket och den var med där :) Får nog bli ett besök på vanliga biblioteket och låna fler av deras böcker. Kram på dig min vän!