måndag, maj 07, 2012

Måndagslugn

Dagen har gått i lugnets tecken, sovit länge, halvslumrat med katten spinnande bredvid, vattnat blommor, myst lite på balkongen (återigen med sällskap av katten), läst... Laddat om helt enkelt.
Lördagen var en låååång och intensiv dag. Men väldigt trevlig. Upp tidigt, tidigt och iväg till Eslöv där ca 200 hojar utgick från Volvos truckcenter. Kartan stämde inte riktigt men vi hittade på vår egen tur och landade tillslut på Mossbystrands kaffestuga. Efter kaffe och mumsiga kakor begav vi oss vidare, kartan stämde lite bättre den här gången och vi körde ifatt ett gäng som blev guidade av en Volvoanställd som hade koll på rundan så då kunde vi helt släppa kartläsningen. Slutmålet var Volvo truckcenter utanför Malmö. Där fick vi pyttipanna och kaffe.
Flera fina vägar och kaffestugan ligger himla fint vid kustvägen mellan Ystad och Trelleborg, rekommenderas! Skåne är vackert i vårskrud och på sina ställen luktade det t.om raps! Och på andra ställen luktade det...... hrm.... annat.... ;o) men det hör också våren till.
På vägen hem tog vi en runda inom Bjärred och köpte årets första mjukglass!

Söndagen gick för min del åt till att återhämta mig, alltså sova! Vid halv 4 började jag vakna till liv, tog tag i livet igen, in i duschen och sen iväg till L & J för att öva på boule... De blev lite överraskade för de trodde att ingen skulle komma så det blev lite oplanerat men himla trevligt! Vi tackar för utklassningen eh jag menar lektionen i boulens värld... ;o) Så det blev en väldigt bra avslutning på en annars lite bortslösad dag... Att söndagen skulle gå till återhämtning hade vi väl lite räknat med, men vi hade ändå lite halvt om halvt planerat in ett besök med fika hos några andra vänner (och utbyte av växter) för man vet ju aldrig.... :o) kunde gått...

Ikväll blir det möte med Trädgårdsföreningen tillsammans med mamma. Det ska handla om sticklingar och förökning, kan verkligen behöva en uppfräschning på det området... Det kommer även att finnas växter till försäljning, sk. växtloppis :o) får väl se vad vi kan hitta där ;o)

Må gott!

Inga kommentarer: